Åh, Aarhus
ISBN:9788712053101
Udgave/oplag:1
Forfatter:Stig Olesen og Carsten Ingemann
Udgiver:1
Udgivelsesår:2017
Ikke på lager. Levering 3-5 dage

349,95 DKK

Åh, Aarhus

Hvad er nu det med Aarhus?

en fodrejse på sporet af en by og dens særheder 

Det går rigtigt godt i Aarhus. ARoS, Dokk1, Sculpture by the Sea og Moesgaard Museum trækker besøgende til fra hele verden, mens michelinstjerner langsomt drysser ned over byens restauranter. Og AGF er (indtil videre) tilbage i Superligaen.

Således fyldt med selvtillid springer Aarhus op på den internationale scene som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Millioner af sydeuropæere, der aldrig tidligere har kendt til byens eksistens, vil nu pludselig med undren læse begejstrede reportager og se spændende tv-udsendelser fra Danmarks næststørste by. Også mange danskere vil for første gang stifte indgående bekendtskab med Aarhus. En by, der tilsyneladende er drevet af lige dele kulturelt storhedsvanvid og latent mindreværdskompleks.

Men pråliiåhørhærægår, som man siger, når udenbys besøgende skal have forklaret specialiteter som kamikazetrafikken på Ringgaden, lugten af ramsløg i Riis Skov, den ny klassekamp i Øgadekvarteret, smedejernsgitrene i Skåde Bakker, de løsthængende skjorter på Café Casablanca, blomstersælgeren i Regina Arkaden, opfindelsen af negerbollen i Klostergade og det blodige udfald af den store mågekrig i Aarhus Ø.

+Åh, Aarhus+ er en kærlig-ironisk rapport i tekst og fotos fra syv vandreture ad de store indfaldsveje til Danmarks kontinentale hovedstad.