Log ind

Alle priser er oplyst før
10% studierabat.

E-BØGER FRA STAKBOGLADEN

Når du køber en e-bog er der nogle forholdsregler der skal følges, specielt med hensyn til åbningen af e-bogen.
Her kommer alt du behøver at vide om hvad du skal gøre, før du åbner din e-bog for, at du får det fulde udbytte.
Vi anbefaler på det kraftigste at du læser hele teksten!

E-BØGER DER SKAL DOWNLOADES

Har du købt en e-bog der skal downloades er det VIGTIGT, at du har installeret et læseprogram. Til PC/Mac/Smartphone og tablet anbefaler vi Adobe Digital Editions. Hvis du bruger Adobe Digital Editions kan du autorisere din enhed ved hjælp af Adobe ID, og derefter tage en backup af din e-bog. Du får dermed muligheden for, at flytte den mellem enheder.

Hjælp til installation af Adobe Digital Editions

Som nævnt ovenfor er det vigtigt, at du har installeret et læseprogram inden du downloader din e-bog.

Guide til Smartphone og Tablets:

 1. Download Adobe Digital Editions

  Du kan hente Adobe Digital Editions igennem Apple App Store eller Google play. Det er vigtigt, at programmet installeres inden e-bogen hentes.

 2. Autoriser din enhed via dit Adobe ID.

  Din e-bog er muligvis DRM beskyttet. For, at du kan læse en DRM beskyttet e-bog skal du logge ind (og dermed autorisere) din enhed. Det er igen VIGTIGT, at du autoriserer din enhed inden du henter e-bogen. Hvis ikke, kan du risikere at e-bogen går tabt. Vi anbefaler uanset om din e-bog er DRM beskyttet eller ikke, at du autoriserer din enhed. Dette gør også, at du vil kunne flytte din e-bog mellem flere enheder.

  For at autorisere din enhed skal du:

  • Åbn 'Adobe Digital Editions' på din smartphone eller tablet.
  • Klik på menuen i øverste venstre hjørne og vælg derefter menupunktet ’Settings’.
  • Klik på 'Authorize' og log-in med dit (Adobe ID) brugernavn og adgangskode (eBook Vendor = 'Adobe ID').
  • Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du vælge ‘Create Adobe ID’.
  • Klik på ‘Aktiver’ for at afslutte autoriseringen.
  • Du er nu klar til at hente og åbne din e-bog.

   VIGTIGT: Hvis du vælger at benytte din smartphone eller tablet til autorisering, og derfor ikke anvender dit Adobe ID, kan e-bogen IKKE flyttes til andre computere eller bærbare enheder

Guide til Computer og MAC:

 1. Download Adobe Digital Editions

  Du kan hente Adobe Digital Editions via Adobes hjemmeside (download adobe her). Programmet er gratis. Det er vigtigt, at programmet installeres inden e-bogen hentes.

 2. Autoriser din enhed med computer via dit Adobe ID.

  Din e-bog er muligvis DRM beskyttet. For, at du kan læse en DRM beskyttet e-bog skal du logge ind (og dermed autorisere) din enhed. Det er igen VIGTIGT, at du autoriserer din enhed inden du henter e-bogen. Hvis ikke, kan du risikere at e-bogen går tabt.

  Vi anbefaler uanset om din e-bog er DRM beskyttet eller ikke, at du autoriserer din enhed. Dette gør også, at du vil kunne flytte din e-bog mellem flere enheder.

  For at autorisere din computer skal du:

  • Åbn Adobe Digital Editions.
  • Klik på fanen ‘Help’ og vælg ‘Authorize Computer’.
  • Log-in med dit (Adobe IDs) brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har et Adobe ID, skal du vælge ‘Create an Adobe ID’ til højre i boxen.
  • Klik på ‘Authorize’ for at afslutte autoriseringen.
  • Du er nu klar til at hente og åbne din e-bog.

   VIGTIGT: Hvis du vælger at benytte computeren til autorisering, og derfor ikke anvender dit Adobe ID, kan e-bogen IKKE flyttes til andre computere eller bærbare enheder.

Hvorfor autorisere din enhed?

Vi anbefaler, at autorisere din enhed da din e-bog muligvis er DRM beskyttet. DRM beskyttelse er en kopibeskyttelse der benyttes af forlagene på langt de fleste e-bøger. For at kunne læse en DRM beskyttet e-bog skal man have et Adobe ID tilknyttet. Dette er også tilfældet, selvom man bruger et andet læseprogram.

En e-bog kan også have vandmærkning og ikke kopibeskyttet. Hvis en e-bog er vandmærket, har den unik ”kode” tilknyttet sig. Denne unikke kode forbinder bogen med den bruger der har købt bogen. Det vil derfor i forbindelse med eventuelle krænkelser af ophavsretsloven være muligt, at spore e-bogen tilbage til personen der har købt den. Det er dog tilladt, at kopiere e-bogen til privat forbrug. Hvis din bog har vandmærkning er den ikke kopibeskyttet. Dette betyder, at det er tilladt at kopiere e-bogen til eget forbrug. Vandmærkningen påvirker ikke dig, eller din e-bog, på nogen måder.

Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt – hverken med DRM beskyttelse eller vandmærkning – at dele e-bogen med andre end dig selv.